onsdag, september 10, 2008

Ka-boom. (Fast inte än.)

Mjo, det verkar ju faktiskt ha funkat. Jösses. Eventuellt har det första skarpa datat också landat på band på NSC. (Men det kan röra sig om testdata från strax före första strålen i morse, vi har inte fått det bekräftat än.)

Fast det tar minst två veckor innan det blir några kollisioner. Det här var bara en testkörning med en enkel protonstråle. Det behövs två motriktade protonstrålar innan det blir några riktiga partikelkollisioner.

4 kommentarer:

Hans Persson sa...

Här är ytterligare en väsentlig nyhetskälla i sammanhanget: http://www.hasthelhcdestroyedtheearth.com/

Anonym sa...

När Professor Leif Lönnblad säger att det sannolikt inte kommer hända något allvarligt så tänker jag på Three-Mile Island och Tjernobyl. "Risken för olycka är så osannolik att den inte kan hända" och ändå hände det. Curiosity killed the cat...

Anonym sa...

Anonym - ursäkta, men det är en våldsamt stor skillnad.
Tjernobyl-olyckan berodda på extrem inkompetens, och var pga. ett extremt

Vi pratar inte om "det finns en risk..." utan DET STRIDER MOT FYSIKENS LAGAR att LHC på något sätt skulle förstöra jorden.

Att öht. tro på detta är PRECIS lika efterblivet som att tro att jorden är 6000 år gammal.

Du har säkert hört lögnerna media pumpat ut (expressen var värst - de ljuger något enormt, rakt ut). Inse att det inte handlar om "några procent", utan en _handfull_ (under tjugo personer) av TUSENTALS forskare som är konspiratoriska idioter.

Marshmallow Man sa...

Just don't cross the beams.

Stay Puft!

 
MediaCreeper Creeper