tisdag, september 02, 2008

Förtryckt

Jag blir så lack. I dag kom det ett nummer av Pampers nya kundtidning Pampers Village.

I den 24 sidor tjocka tidningen finns det en sida som heter "pappahörnan". Åh, wow, en (1) sida av 24 som vänder sig till mig. Tack så mycket.

Det är väl i alla fall bättre än förra sommaren när vi hade hämtat ett sånt där gratisstartpaket - sälj din själ (eller åtminstone adress och telefonnummer) till Babyproffsen så får du en kartong med varuprover på babygrejor. Glad i hågen började jag packa upp den. I Pampers-förpackningen fanns det ett brev som började "Till dig som ska bli mamma". Vid närmare granskning fanns det inte en bild på en pappa någonstans i paketet; inte ens ordet "pappa" nämndes.

Jag blev skitsur. Men jag är väl en rödstrumpa, antar jag.

1 kommentar:

Linnea Björk Timm sa...

Jag blir glad varje gång jag ser föräldrar som reagerar över det här, och inte bara accepterar eller till och med späder på dumheter som "kvinnor är naturliga vårdare". Varför skrev de inte bara Till dig som ska bli förälder, t ex, så hade inte hälften av alla föräldrar blivit undanskuffade med ett "du bidrog bara med ett par spermier, du gör ingenting viktigt och du ska inte få känna att du är delaktig heller för den delen"...

Har du läst Annica Dahlströms forskning om genus och biologi? Det är en bra blodtryckshöjare - hon tar andras forskning som inte kunnat bevisa ett spån, och drar egna långtgående slutsatser utan grund, som går ut på att kvinnors mattekunskaper sitter i brösten och att män är för klumpiga och kan tappa spädbarn och därför inte borde få vara hemma med dem.

 
MediaCreeper Creeper