Cold cuts combination of BBQ pork, roasted duck, beef shank and jellyfish
Pan-fried king prawns in supreme sauce
Sautéed seasonal vegetable with gingo and lily
Wok fried pork ribs with sour plum sauce
Braised jade abalone with mushroom
Baked lamb chops with fennel and garlic
Steamed sea garoupa
Double boiled chicken soup with bamboo fungus
Steamed glutinous rice in Cantonese style with lotus leaf
Sago cream with tarto
Seasonal fruit platter
Pan-fried king prawns in supreme sauce
Sautéed seasonal vegetable with gingo and lily
Wok fried pork ribs with sour plum sauce
Braised jade abalone with mushroom
Baked lamb chops with fennel and garlic
Steamed sea garoupa
Double boiled chicken soup with bamboo fungus
Steamed glutinous rice in Cantonese style with lotus leaf
Sago cream with tarto
Seasonal fruit platter
Sen var jag ganska mätt. Och jag kunde pricka av abalone på Andrew Wheeler's lista över 100 saker att äta innan man dör. (Taffel.se har förresten satt ihop en inte fullt lika anglosaxisk lista.)
Till maten spelade en grupp på traditionella kinesiska musikinstrument. Med erhu-solo! (Det du, Martin!)
Middagen var på Far Eastern Plaza, som är ett hotell i Shangri-La-kedjan (om ni inser vad det betyder). Taiwanesiska vetenskapsakademin har pumpat in en del pengar i den här konferensen, då. Med största sannolikhet kommer vi att arrangera nästa konferens i Sverige, och vi kommer att få kämpa en del för att matcha det här arrangemanget...
Till maten spelade en grupp på traditionella kinesiska musikinstrument. Med erhu-solo! (Det du, Martin!)
Middagen var på Far Eastern Plaza, som är ett hotell i Shangri-La-kedjan (om ni inser vad det betyder). Taiwanesiska vetenskapsakademin har pumpat in en del pengar i den här konferensen, då. Med största sannolikhet kommer vi att arrangera nästa konferens i Sverige, och vi kommer att få kämpa en del för att matcha det här arrangemanget...
4 kommentarer:
Hur var maneten?
/Mattias
Ungefär som förra gången, men lite chili-kryddade.
Jag hamnar i "Mat, dryck, man, kvinna"-läge av den där menyn. :)
Erhu - kinesisk ormskinnsbanjofiol-med-stråken-fastklämd-mellan-strängarna, alltså. Cool. De kan göra fascinerande saker med såna därborta. Själv kan jag mest gnissla på uppseendeväckande sätt på min.
(Hm, undrar om jag ska lära mig några polskor på den och ta med den till skrubbspelet på nästa års folkmusikfestival. ;)
Jo, jag fick mer än en flashback till den filmen, som ju faktiskt utspelar sig i Taipei. Men det visste du såklart redan.
Skicka en kommentar