onsdag, oktober 28, 2009

Motvalls

Ibland kan man definiera sina åsikter genom att säga "Jag tycker som de"; man är marxist-leninist eller kanske bramstorp-hedlundist.

Men ofta är det enklare att säga vad man inte är. För egen del kan jag ganska enkelt säga att om
Roland Poirier Martinsson tycker nånting, så är sannolikheten stor att jag tycker precis tvärt om.

Och även om det vore mig fjärran att tillmäta facebookgruppsmedlemsantal någon större vikt, så är det ändå roligt att se utvecklingen för gruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen - Nej tack" under oktober:

Det är lätt att förenas i att vara mot nånting. Och vissa saker är lättare att vara mot än andra.

3 kommentarer:

Thomas sa...

Jag förstår inte verkligen betydelsen av denna facebookgruppen: Om SD kommer nu in i riksdagen eller inte bestäms ju redan demokratisk - i riksdagsvalet. På detta sätt är det bara ett medel för att visa ens political correctness - och jag undrar hur många som är medlem i denna gruppen kommer att rösta tillsist i riksdagsvalet.

Leif Nixon sa...

Öh, det är ju en opinionsyttring. På samma sätt som man kan gå ut och demonstrera mot saker man inte tycker om (FRA-lagen eller rasism, till exempel) kan man gå med i en Facebook-grupp mot ett misshagligt parti. Man får tillfälle att uttrycka sin åsikt och när kanske en from förhoppning om att man kan bidra till att påverka opinionen en gnutta.

Det är väl inget konstigt med det? Jag vet inte hur effektiv en Facebook-grupp är i slutänden, men det är å andra sidan väldigt enkelt att gå med.

(Och jag kan lova dig att min personliga motvilja mot Sverigedemokraterna inte har nånting med politisk korrekthet att göra. Det är en ärligt känd avsky.)

Martin Björnsson sa...

Roland PM verkar vad jag har sett ha skrivit en läsvärd sak, den här:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/30/timbro-efter-finanskrisen-nyliberalismen-iar-idag-den-farligaste-feinden

I övrigt verkar han vara fast övertygad om att bända upp grinden till återvändsgränden moralkonservatism, så det ska vara ok för svenskar också att flöda in dit, och skapa bosättningar med tillhörande grupptänkta teoribyggen som effektivt kan hindra oss från att ta oss in i framtiden.

Kunde han bara hålla sig till att bekämpa nyliberalism. Nu ska han prompt vara all liberalisms fiende. *suck*

 
MediaCreeper Creeper