lördag, oktober 10, 2009

Hoppas att han inte hade körkort, bara

En fransk fysiker som arbetat med LHCb-experimentet på CERN arresterades i torsdags för misstänkta terroristsympatier, rapporterar bland andra DN, SvD och New York Times.

Och det låter ju pikant, eller hur?

Men trots att jag är professionell paranoiker så ser jag faktiskt inget som helst realistiskt sätt att använda LHC-infrastrukturen i terrorsyften. På sin höjd skulle han väl kunna tänkas ha tillgång till lite farliga ämnen.

Låt oss bara hoppas att han inte hade tillgång till en bil. Då hade han ju kunnat köra in i en folkmassa och faktiskt döda en massa människor. Det hade ju, till skillnad från LHC, varit riktigt farligt.

5 kommentarer:

Jörgen sa...

Hörru Nixon, för att vara professionell paranoiker klarar du det ovanligt dåligt. Till och med jag som amatör slår dig på fingrarna idag, du får en chans till.

Leif Nixon sa...

Jag kan möjligen se LHC som ett *mål*, men jag vad förstår jobbade han med de sista analysstegen, så han torde inte ha haft fysisk access till nånting viktigt.

Om han hade ett grid-certifikat kunde han ha gjort en dDOS-attack med våra gridresurser. En mycket liten stund, innan han blivit upptäckt - för såna syften är knäckta hemdatorer mycket mer lämpade.

Martin a.k.a NPC]Otyg sa...

Leif; du missar det uppenbara! han uppgift var att slå ett lagom stort hål i acc-tunneln så att partiklarna kom ut med sin absurda energi för att sprida död och förintelse...

...eller nä... Antimateria! Där har vi det! Han skulle bygga en såndär antimateriabomb som omnämns i Änglar och Demoner!

Fast... err... det var nån som sa att LHC kunde skapa svarta hål, det var det han skulle göra!

Fast mest troligt är att han bara kände/var släkt med nån som kände nån som kanske någon gång hade sagt att han kunde förstå Al Quaida... men hur kul är den förklaringen?

Anonym sa...

Nu har jag aldrig varit på CERN och känner inte till det i detalj men det är en stor anläggning som borde ha välutrustade lab och varje större universitetslab borde gå att använda till att bygga sådant kan användas i terrorsyften. Fast det troliga är väl att misstankarna inte har något med personens jobb att göra.

Anonym fegis sa...

Men nääää, Nixon... Hade han ett gridcert (eller hade tillskansat sig ett genom terroristiska handlingar) skulle han ju inte ha slösat bort det på dDOS-attacker. Nej, han hade kringgått de inbyggda säkerhets- och övervakningssystemen (det är lätt, jag har sett hur man gör på film), och använt överblivna gridresurser för att räkna på hur gas sprids i amerikanska tunnelbanor, hur man bäst placerar konstgödsel-och-dieselbomber för att åsamka störst skada på Vita Huset och hur man sänker fler storbanker och finansinstitut (den nuvarande ekonomiska krisen är bin Ladens verk, ett väl vaktat och hemlighållet faktum) och kör världsekonomin i botten.

dDOS? Pfah!

 
MediaCreeper Creeper