onsdag, april 08, 2009

Grislunch

Brännvinskryddad, bakad grissida från Kalmar med vit rotfruktscrème, rödkål, röda äpplen och sky på oxmärgben från Norsholm.

Linköpings bästa luncher hittar man numera på Collegium. Jens och Andreas från Hagdahls har tagit över konferenscentret ute i Mjärdevi. Konceptet är kanske lite vacklande - det här är varken klassisk affärslunch med bordsservering eller billig bricklunch, utan nåt mellanting (halvdyr affärsbricklunch?) - men maten är banne mig kompromisslös. Här är det inte tal om dagens rätt, utan menyn ändras i takt med tillgången på de regionala råvarorna. Och inga skånska mangoer här.

Det bästa av allt: svålen var knaprig.

3 kommentarer:

annatula sa...

Men jag var ju i mjärdevi idag, och missade detta. Illa!

Mats sa...

Va? En restaurang som prioriterar maten??? Sverige???

Leif Nixon sa...

Anna: Det gäller ju att hänga med!

Mats: Ja, coolt, eller hur?

 
MediaCreeper Creeper