onsdag, april 01, 2009

Jag är en sån n00b

Hem kom jag, nästan utan problem. Men hur orutinerad är jag, som glatt packar en burk fois gras (inköpt på den fantastiska marknaden på Rue Mouffetard) i handbagaget utan minsta tanke på att det kunde vara några problem? Duh. Fastnade naturligtvis i säkerhetskontrollen på Charles du Gaulle. Fois gras är tekniskt sett en vätska, och alltså förbjuden i handbagaget.

Men eftersom jag var i Frankrike var personalen naturligtvis flexibel och förstod vikten av att få ta med sig sin fois gras hem, så jag blev ändå genomsläppt. Av ren tacksamhet lät jag bli att spränga planet med min ankleverpastej.

Bytte plan på Schipol från en Air France A321 till en KLM Fokker 70. Hamnade på rad 16, och blev genast påmind om varför man inte ska sitta för långt bak i en F70:


Det där är utsikten genom fönstret. En jetmotor. Ungefär en aln från mitt huvud. Men med ett par schyssta bullerdämpande lurar tog jag mig hem utan hörselskador.

4 kommentarer:

MatsK sa...

http://tinyurl.com/dfoc4t :)

Leif Nixon sa...

Fast det där är ju en Tu-154, inte en F70. Jag ska erkänna att jag tänkte tankar om bladseparation, men jag sitter ändå hellre bredvid en jetmotor än bredvid en propeller...

Jens Larsson sa...

Jag åkte också F70 igår. Men vis av erfarenhet lyckades vi flytta oss fram till rad 10, vilket är rätt OK bullermässigt. Men tyvärr är det raden framför nödutgångarna så man kan inte luta stolarna backåt. Man får bra hållning efter ett par timmar! Det är stor skillnad på rad 15 och 16 i en F70.

Martin Björnsson sa...

Risk 1) han har burken full av c4.

Risk 2) han får inte ta med en av våra nationalsymboler hem och sprida vår franska matkultur!

Klart det är tvåan som Aldrig Får Hända! :)

Jag har börjat följa Tomas Lindboms blogg för att få ett flöde av fransk livskraft - det är trevligt. http://lindbompafranska.blogspot.com

 
MediaCreeper Creeper