onsdag, april 15, 2009

(s) talar ur skägget. Kanske.

Socialdemokraterna har inte lyckats sådär jättebra med sin kommunikation kring FRA-frågan, tycker jag. Man ska komma ihåg att Thomas Bodström själv lyckades skjuta ner FRA-förslaget när han var justitieminister, att socialdemokraterna konsekvent röstat mot det i riksdagen, att de fick till en minoritetsbordläggning 2007 och att Mona Sahlin lovat att lagen ska rivas upp om hon kommer till makten.

Men mellan de här stunderna av klarhet mumlas det mest från (s)-håll, och de lyckas inte berätta vad de egentligen vill.

Nu upprepar Thomas Bodström på sin blogg löftet att FRA-lagen ska rivas upp om socialdemokraterna vinner nästa val, och det låter ju bra. Men vad vill de istället då? Visst, de vill ha en ordentlig utredning, och det är klart att resultatet av utredningen inte ska föregripas. Men någon liten åsikt måste (s) väl ändå ha?

4 kommentarer:

jenku sa...

Såvitt jag förstår var Bodström motståndare till FRA-lagen hela tiden då han inte anser den vara rättsäker. Så jag antar att han nog kommer att påverka s i rätt riktning...kanske.

Leif Nixon sa...

Ptja. Jag tror nog att den främsta orsaken är att han var justitieminister och FRA-förslaget kom från försvarsdepartementet. Se vad han själv skriver. Men visst, han tycker nog inte om lagen i sak heller.

Lena sa...

Jag antar att du menar (S) och inte (s)... Minnes Språkrådets nya påbud!

Leif Nixon sa...

Grrr.

 
MediaCreeper Creeper