Brännvinskryddad, bakad grissida från Kalmar med vit rotfruktscrème, rödkål, röda äpplen och sky på oxmärgben från Norsholm.
Linköpings bästa luncher hittar man numera på Collegium. Jens och Andreas från Hagdahls har tagit över konferenscentret ute i Mjärdevi. Konceptet är kanske lite vacklande - det här är varken klassisk affärslunch med bordsservering eller billig bricklunch, utan nåt mellanting (halvdyr affärsbricklunch?) - men maten är banne mig kompromisslös. Här är det inte tal om dagens rätt, utan menyn ändras i takt med tillgången på de regionala råvarorna. Och inga skånska mangoer här.
Det bästa av allt: svålen var knaprig.
onsdag, april 08, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Men jag var ju i mjärdevi idag, och missade detta. Illa!
Va? En restaurang som prioriterar maten??? Sverige???
Anna: Det gäller ju att hänga med!
Mats: Ja, coolt, eller hur?
Skicka en kommentar