fredag, november 21, 2008

Dagens (hittills) spetsigaste kommentar

Kan inte låta bli att citera Dexion:
Staffan Danielsson konstaterar att inga massor stod utanför riksdagen - nej skall vi stå utanför riksdagen varje gång någonting lagstridigt eller medborgarkontrollerande beslut fattades så skulle vi ju få slå upp tältläger.

Det har hon helt rätt i. Det skulle krävas en fulltidslobbyisttjänst för att hänga med i turerna kring alla mer eller mindre repressiva lagförslag som snurrar runt Helgeandsholmen och Bryssel.

4 kommentarer:

Hannelore sa...

Det var det roligaste jag läst i dag.:-)

För övrigt räcker det inte med en heltidstjänst. Inte ens riksdagsledamöterna har ju koll. Avslöjades när Janne Josefsson 2005 ställde några frågor om EUs dåvarande grundlagsförslag till några riksdagsmän.

Martin Björnsson sa...

Håller precis på att läsa Barack Obamas bok "The Audacity Of Hope". Mycket intressant och dessutom lätt och trevlig att läsa. :)

Han kallar lobbyisternas viktigaste vapen "staying power", just att de kan stanna kvar och knuffa lite grann dagligen i sin riktning, medan motdemonstranterna *måste* åka hem och sköta sitt jobb och liv efter ett tag.

Och det är ju så - det man inte ser dagligen är det lätt att inte tänka tillräckligt på, för politiker precis som för alla andra.

(Man kan till och med tänka sig att det här är en av de halvmedvetna lockelserna för "Arbetslinjen" för vår regering, liksom för tidigare som också helst klarat sig utan medborgarinblandning? ;)

Martin Björnsson sa...

... och, det glömde jag ju: i det här måste jag också peka lite grann på såna som försöker lösa det problemet och jämna ut oddsen en smula och vara lobbyister för vanligt folk.

Avaaz.org gör just det - de lurar ut bra vinklar på ämnen som står still i politisk deadlock fast alla vet att de borde gå framåt, och samlar namnunderskrifter och pengar för annonskampanjer för att knuffa in folks åsikt i de där mötesrummen, och med häpnadsväckande bra resultat - det *är* faktiskt svårt att säga emot den politiker som vill komma framåt och har en lunta med en miljon namn i handen att drämma i bordet. :)

Med tanke på deras track record, och att de kommer att vara ett fortsatt stöd för Obama för att komma framåt (ett stöd som han också efterfrågat, eftersom han mycket riktigt vet att han inte kan göra mycket själv, han måste kunna visa på folkets stöd också) är det nästan obegripligt att det skrivits så lite här i Sverige om dem.

Leo sa...

Du har så rätt :)

 
MediaCreeper Creeper