måndag, juni 01, 2009

Kris på internet

Ser hos paf att krisinformation.se nu också finns via Twitter. Själv följer jag deras RSS-flöde. Det är ju alldeles utmärkt.

Föreställ er nu tanken att SMHI skulle göra nånting liknande, istället för att låsa in sin information i allt tjockare lager av flash och javascript.

Visst har SMHI en lite kinkig sits på dubbla stolar eftersom man både har ett viktigt samhällsansvar men också måste dra in pengar på att sälja sina prognoser kommersiellt, men åtminstone deras varningar borde de ju kunna publicera i RSS-format. Tycker man.

4 kommentarer:

tord sa...

SMHI kommer att erbjuda RSS-prenumration inom relativt kort. Om du vill kanske jag kan skaffa dig ett betatest-konto på deras nya sajt, så får du vara först i Sveriga att RSS-prenumrera på SMHI-varningar ;)

tord sa...

Det skall sägas att jag inte vet om dom kommer att erbjuda RSS på varningarna eller om det enbart är nyheterna som kommer att ha RSS i början...

Leif Nixon sa...

*gasp*

tord sa...

Nu är TNG-sajten för nya SMHI ute. RSS finns än så länge endast för nyheterna, men jag har förmedlat ditt önskemål om varnings-RSS till rätt person :-)

Mejla mig om du vill ha adressen till sajten för att surfa runt o kolla.

 
MediaCreeper Creeper