måndag, maj 10, 2010

Rick Falkvinge, fan och bibeln

Rick Falkvinge har läst ett dokument från ministerrådet och vrider sig i konvulsioner över det.

På något sätt - jag förstår inte riktigt hur - lyckas han vrida till det så att ett uttalande om att man behöver bättre kartlägga IT-brottslighet, "including crime related to the invasion of privacy, financial cybercrime, unauthorized access for the purpose of sabotage, crime against intellectual property, attacks on networks and against information systems, on-line fraud, child pornography and spam, and trafficking in illicit substances", till att det här skulle vara orsaker man vill släcka nätet för. Duh? Foliemössa?

Rick skriver "det faktum att det står i ett dokument om censuren tycker jag är talande nog i sig självt". Nej, Rick, det är det inte. Det här dokumentet handlar om arbetet att ta fram en strategi mot IT-brottslighet. Att en av delpunkterna handlar om Internetfiltrering som varken du eller jag gillar, innebär inte att dokumentet handlar om censur.

Nästan hela dokumentets innehåll är faktiskt alldeles utmärkt. Vi behöver ett utökat och effektivare internationellt samarbete mellan rättsvårdande myndigheter och alla de olika IT-säkerhetsoperatörerna.

Rick, du och Christian brukar säga att barnporrsproblemen inte ska sopas under mattan med filtrering, utan att man ska gå direkt på de fula fiskarna istället. Min fråga är hur i helvete det ska gå till utan initiativ som det här?

Förresten håller MSB på att samordna framtagandet av en nationell strategi för samhällets informationssäkerhet (se till exempel kapitlet om informationssäkerhet i den här skrivelsen från regeringen). Trots ett starkt inslag av snömos i målformuleringarna hoppas jag att det leder till nånting bra. Men du kan säkert hitta en konspirationsteori även här.

[Edit: trasig länk fixad]

2 kommentarer:

Sargoth sa...

Jag vet inte om det räknas som konspiration eller inte, men länken du givit längst ned leder till en 404-sida.

Jag tänker vara försiktig och gissa på att det bara är en felstavning. Som den konservativa personlighet jag är. ;)

Leif Nixon sa...

Jag kan naturligtvis inte avslöja konspirationen hur enkelt som helst.

(Nä, jag städade visst lite för hårt i URL:en. *fixar*)

 
MediaCreeper Creeper