torsdag, februari 26, 2009

Vet hut!

Karin Enström, en av moderaternas sanna hard-liners, har en debattartikel i Nerikes Allehanda idag. Och jag blir så trött.

En av FRA-debattens mer slitna uttryck är "nyspråk", men jag kan inte hjälpa det. Enströms artikel är så fylld av nyspråk att jag inte vet var jag ska börja. Kanske ska jag börja i slutet:
Signalspaningslagen är inte ett steg mot ett övervakningssamhälle utan i stället ett steg mot ökat integritetsskydd i syfte till att göra Sverige till ett land som både blir mer säkert och rättssäkert.
Ursäkta, men hur i helvete har hon mage att säga att det skulle öka integritetsskyddet att ge staten tillgång till hela befolkningens internet- och telekommunikation? Hur kan man formulera en sådan mening utan att dö av skam?

Om man skulle skramla till en biljett till Stasimuseet i Berlin till henne? Karin Enström skulle behöva en stunds stilla reflektion där.

1 kommentar:

Martin Björnsson sa...

Gargl. Det var nog det skamlösaste jag sett sen Barbro Holmbergs "det vore en humanitär katastrof att ge flyktingar amnesti". Och med ett aldrig svikande leende. *skär tänder*

 
MediaCreeper Creeper