torsdag, februari 26, 2009

Fult debattknep #2

Guilt by association brukar man säga på engelska. "Jaha, du tycker man ska bygga bättre motorvägar, du. Hitler tyckte också om motorvägar. Är du nazist, din jävel?".

Det är inget vackert sätt att debattera på.

Paulina Neuding på SvD:s ledarredaktion är upprörd över att Lars Ohly tydligen följer Jinges blogg.

Jaha. Tja, vad vet jag. Kanske är det verkligen så att Neuding själv bara läser bloggar som hon helt och fullt håller med, tråkigt som det kan låta.

Själv följer jag SvD:s ledarblogg.

9 kommentarer:

Sophia B sa...

Tar du inte i lite nu?
Det är väl mer som att ranka Göring som en av sina favoritförfattare och att inte säga mer om saken?

Erik Persson sa...

Jag håller med Sophia, tänk om Fredrik Rheinfeldt och Moderaterna skulle ha någon extremhögerblogg som favorit där huvudtemat var klassiska värdefrågor men med frekventa inslag av främlingsfientlighet. Det skulle ta hus i helvete och det är en precis jämförbar situation, med enda skillnaden att Fredrik och Moderaterna aldrig skulle göra det pga att de åsikterna stöds inte av dem.

Leif Nixon sa...

Mja, mjo, jag erkänner mig skyldig till en inte så klockren liknelse.

Men jag vidhåller att det är fel och fånigt att lägga någons blogroll denne till last.

Sophia B sa...

Jag håller inte alls med. Att lägga någon i rullen för mig innebär en rekommendation, det gör jag inte lättvindigt.
Sen behöver inte den rekommenderade tycka som jag, men det är fortfarande någon som jag rekommenderar läsning av i annat avseende än lyteskomik eller avskräckande syfte.
Således kvalar t.ex. Jonas Morian, men inte Monica Green.

marvi sa...

Ohly skrev att det var hans favoritblogg, inte bara att han följde den.

Anonym sa...

Jinges blogg är inte antisemitisk. Om man inte betecknar alla som kritiserar USAs och Israels krig som varandes antisemiter. Men det gör väl ingen förutom korkade nykonservativa stövelslickare?

Leif Nixon sa...

Anonym: For the record har jag ingen åsikt om Jinges eventuella antisemitism. Jag insåg för många år sedan att jag inte hade något behov av att läsa fler av hans texter.

Frid sa...

Personligen kan jag tänka mig att rekommendera saker jag själv inte tycker bra om pga bra/intressant innehåll eller bra/intressant form t.ex.. I debatt rekommenderar jag hellre en välargumenterande motståndare än en medkombattant som baserar sin ståndpunkt på usla resonemang.

Jag hoppas att våra politiker är vidsynta nog att kunna uppskatta även andras åsikter och argument till form eller innehåll oavsett om dom är överens eller inte.

Sophia B sa...

@Frid
Nu har jag i och för sig aldrig sett Jinge citerad i en seriös diskussion på vare sig höger eller vänstersidan... om detta är på grund av hans jude-hat eller förmåga som debattör låter jag vara osagt.

Och som sagt, det var inte bara en länk, utan den utpekade favoritbloggen.

 
MediaCreeper Creeper