torsdag, augusti 07, 2008

Hallå där

Men alltså. Jag sa ju att ni inte skulle hitta på för mycket dumheter medan jag var bortrest, och så skickar moderaterna ut det här interna meddelandet, där det bland annat står
Nej, FRA får ej kopior på all elektronisk trafik. FRA får bearbeta delar av flödet av kommunikationen, i enlighet lagstiftningen. Den trafik som inte möter sökbegreppen vare sig öppnas eller bearbetas.
Och det är det dummaste jag sett i FRA-frågan på länge. Hur i hela friden skulle FRAs system kunna hitta de meddelanden som möter sökbegreppen utan att bearbeta hela trafikflödet? Har de klärvoyanta datorer?

Rick Falkvinge har demonterat moderatbrevet i sina beståndsdelar och angriper det ur varje tänkbar vinkel, vilket är olyckligt. Det enda Rick åstadkommer med det är att lägga upp några enkla bollar för Staffan Danielsson att smasha hem.

Vi behöver inte krångla till argumentationen. Här har vi själva knäckfrågan, att förespråkarna tror att "den trafik som inte möter sökbegreppen vare sig öppnas eller bearbetas". Låt oss koncentrera oss på det.

Inga kommentarer:

 
MediaCreeper Creeper