söndag, augusti 10, 2008

FRA läcker som ett såll, som sagt

Det har de senaste dagarna dykt upp provocerande kommentarer av typen "Ni sprider lögner" från en viss "Tor" på diverse prominenta bloggar, med länkar till Tors egen blogg Global Säkerhet.

Till skillnad från Tors provocerande kommentarer är innehållet på bloggen mycket omsorgsfullt formulerat av någon som så vitt jag kan avgöra verkar ha god insyn i tekniken bakom FRA:s verksamhet.

Jag blir ibland mycket, mycket frustrerad över det tekniska nonsens som sprids av FRA-förespråkare, och jag har all förståelse för att FRA-anställda säkert kan bli precis lika frustrerade emellanåt. De vet ju att de är på den goda sidan och bara vill skydda oss, och gudarna ska veta att inte alla på motståndarsidan har så där riktigt bra argumentation. (Eller ens vanligt hyfs.)

Så är det här månne en FRA-anställd vars tålamod tagit slut? Och får man verkligen gå in i fullt så mycket detaljer om vilken trafik som ska avlyssnas? Eller har FRA till slut anlitat en PR-byrå? Eller är det bara en vanlig kalenderbitare som skaffat sig god insyn i FRA:s verksamhet genom öppna källor?

Kärnan i Tors argumentation, rikedomen på tekniska detaljer till trots, blir ändå bara "Vi vill er bara väl. Lita på oss!". Och det har vi hört förut.

2 kommentarer:

apa tycka, apa skriva sa...

Det var mycket text för att refutera en blogg med bara ett enda (rätt innehållslöst) inlägg.

(Eller så har SÄPO varit där och gjort razzia och konfiskerat alla inlägg med omsorgsfullt formulerade inlägg med ha god insyn i tekniken bakom FRA:s verksamhet.)

Leif Nixon sa...

Och du läste kommentarerna också?

 
MediaCreeper Creeper