måndag, augusti 23, 2010

Hej, Linköping!

Jag vill inte gnälla, och jag vägrar ta ordet "livspussel" i min mun, men det har väl kanske varit så att det där med att självmant uppdatera sina inkomstuppgifter hos kommunens utbildningsförvaltning... ja, vi har väl inte varit så duktiga på det. Vi har säkert nån gång blivit informerade om att vi förväntas göra det, men... ja, ni vet hur det är.

Men ingen fara! Linköpings kommun skickar naturligtvis ut små vänliga påminnelser.


"trots skriftlig påminnelse", "debiteras motsvarande taxans högsta inkomstklass", "avstängning från barnomsorgen". Puss på dig också!

Men det är OK. Brevet avslutas ju ändå "med vänliga hälsningar".

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du menar att de inte har infört kryssrutan för maxtaxa, utan att behöva ange inkomst?

Leif Nixon sa...

Jag tror, men minns inte säkert, att det någon gång passerade en jobbig blankett där det stod "om du inte lämnar in blanketten blir det automatiskt maxtaxa", och vår reaktion var "jamen, det är ju det vi ändå ska ha", och så slängde vi den.

Hans Persson sa...

Vi fick en likadan blankett. Jag tycker att det var dåligt att de inte kunde klämma ur sig var gränsen för var man ändå får maxtaxan går.

medelsvensson sa...

Hmm, vi fick också denna blankett fast vi betalat maxtaxa i 9 år. Jag får ta mig ett snack med några på kontoret...

Leif Nixon sa...

Och nu hittade jag den här notisen på kommunens sajt om att de samkör mot taxeringsregistret för att kolla uppgifterna. Kan de inte bara importera taxeringsuppgifterna i stället?

Hans Persson sa...

Det vore säkert inte bra för valfriheten om man fick rätt uppgifter registrerad med en gång. Bättre att de lägger en massa resurser på att kontrollera i efterhand istället.

medelsvensson sa...

Nu har jag pratat med de som sitter som handläggare, inte ansvariga för tilltaget, och de berättade att utskicket var inte ämnat att gå ut till dem som betalar maxtaxa. Så vi kan gladeligen hoppa över att lämna in nya uppgifter. Gränsen går vid gemensam månadsinkomst på 42.000.
Tänk vad man kan få veta när man sitter vid fikabordet :)

Leif Nixon sa...

Tack och hurra!

 
MediaCreeper Creeper