fredag, februari 05, 2010

EXTRA! EXTRA! READ ALL ABOUT IT!

Rick Falkvinge hade problem med bandbredden på sin mobila uppkoppling, antog att operatören hade strypt bandbredden, och skrev ett blogginlägg med rubriken "Telenor bajsar på sina kunder" (jo, faktiskt, han skrev så). En rubrik som han sedan fick ändra efter att ha, typ, ringt supporten och så.

Vet ni hur man vinner mitt förtroende? Man talar lågmält och man kollar fakta först.

Därför kan jag inte rösta på Piratpartiet i höst.

10 kommentarer:

Björn Felten sa...

Du kan inte rösta på piratpartiet för att du inte gillar Ricks agerande i det där fallet?

Det verkar inte särskilt genomtänkt att dra ett helt parti över samma kam som en enskild medlem -- även om han nu råkar vara partiledare.

emma sa...

Det händer faktiskt emellanåt att folk motiverar sin tvekan att rösta pirat med Rick-argumentet, Björn. Jag är inte riktigt säker på varför det är så. Liten hint om att resten av oss inte gör ett tillräckligt bra jobb kanske, brukar jag tänka. :D

I alla fall har det varit väldigt underhållande att följa denna genomgång av alla partier du inte ska rösta på, men -- jag trodde du var amerikansk medborgare, kan du öht rösta i riksdagsvalet? Eller hur var det med det där?

Rick Falkvinge (pp) sa...

Nja, jag hade faktiskt tydliga nätverkskurvor som visade extremt tydligt att bandbredden VAR strypt till 128 kbit per sekund. Jag postade dem till och med i inlägget.

Men däremot insåg jag efteråt att jag hade gått ut lite hårt, att det kunde varit ett genuint misstag från deras sida. Det märkte jag väldigt snabbt när jag pratade med deras tekniker som pratade i termer av "vi sysslar inte med sådant, och förresten så har du bara dragit några gig den här månaden, det är inte i närheten av att vara en storkonsument". De tog dessutom mitt klagomål extremt seriöst och var beredda att skicka hit nätverkstekniker som skulle mäta lufttrafiken på plats.

Så även om jag fortfarande inte tycker att jag ska behöva ringa och påpeka fel i nätverket, så var hastigheten det fixades med såpass bra att jag inte kände att jag kunde ha kvar den aggressiva tonen.

Björn Felten sa...

Så sant, Emma. Och en del använder till och med "det löjliga namnet" som argument.

Men jag hade ju hoppats på en mer genomträngande analys från Nixon.

Per Sundström sa...

Ganska intressant egentligen. Tänker man som du skulle jag kunna säga så här.

Mona Sahlin är är inte karismatiskt, samt klarar inte av att debattera. Så då går inte S att rösta på. Maud Olofsson grät i soffan över kärnkraten, nu är hon beredd att bygga ut den. Redan då hon grät såg jag att det inte gick att rösta på Centerpartier. Fredrik R har hjässan kal, så det går inte rösta på Moderaterna. Göran H tror jag är kristen, då kan man ju absolut inte rösta på Kristdemokraterna. osv osv.

Du är inte så speciellt trovärdig va?

Leif Nixon sa...

Jag hoppades att det skulle framgå ändå, men temat för mina senaste inlägg är alltså illustrativa exempel på vilka problem jag har med olika partier.

Piratpartiet har många kloka, eftertänksamma och duktiga individer, inte tu tal om det. Men på något sätt mynnar det ändå ut i en så tröttsam svart-vit verklighetsbild. Det kanske är är naturlig följd av att vara ett fåfrågeparti - man analyserar allting ur ett och samma perspektiv. Man är per automatik inte intresserad av en helhetsbild.

Den sorgliga historien där mitt universitet fick skit för att vi "stängde av studenter från Internet" är väl kanske representativ. Det poppade upp pirater överallt som ojade sig över hur de stackars studenterna "berövades sina mänskliga rättigheter", utan att visa något större intresse för vad som egentligen låg bakom.

Men mitt största problem med Piratpartiet är att det (såklart!) är en så omogen organisation. Partiet kommer antingen att råka ut för samma öde som Ny Demokrati som imploderade i ett svart hål av rättshaveri, eller lyckas ta sig samman och bli ett Riktigt Parti som Miljöpartiet. I nuläget vågar jag inte ge partiet fyra års mandat i mitt namn.

emma: Jag har dubbla medborgarskap, och får rösta i både Sverige och USA. En man, två röster!

Björn Felten sa...

Vilken helhetsbild är det du efterlyser, Leif? Inbillar du dig verkligen att det finns ett enda parti som du kan lita på att de står upp för just de frågor du anser vara viktigast.

Du har ju redan avfärdat exempelvis centerpartiet, som ju lovade runt men höll tunt. Har du månne något ytterligare parti på lut, som du faktiskt tror står upp till 100% för vad de påstår sig stå för?

Och säg nu bara inte SD, för då säger jag omedelbart upp vår långvariga bekantskap. :)

Leif Nixon sa...

Björn, vi ska inte gå händelserna i förväg. Det får bli en nagelbitande läsning för dig.

Anonym sa...

Låter som om det blir sofflocket för dig, men jag följer nedräkningen med spänning!

/Jesper

Leif Nixon sa...

Rick, förresten, jag gillar att du är så prestigelös när det gäller misstag du gjort. Det är bra.

 
MediaCreeper Creeper